بیزی بی | عسل از جمله خوراکی‌‌های طبیعی است که دارای خواص آنتی بیوتیک بوده و در کنار بسیاری از دمنوش‌های خانگی  برای سرماخوردگی استفاده می‌شود. برخی از عصاره‌های گیاهی، اسانس‌ها و حتی غذاها دارای خواص آنتی بیوتیکی هستند. به عنوان مثال، برخی از مواد غذایی و عصاره سبزیجات می‌توانند از رشد باکتری‌ها در غذا جلوگیری کنند. سیر، عسل طبیعی و برخی گیاهان از جمله این مواد هستند. در این مقاله از بیزی بی، نگاهی به برخی از این خوراکی‌ها و مواد غذایی انداخته‌ایم.

 

آنتی بیوتیک های طبیعی

آنتی بیوتیک ها برای کشتن یا مهار رشد باکتری‌ها استفاده می شوند. ممکن است آنتی بیوتیک ها را به عنوان یک داروی مدرن تصور کنید، اما در واقع باید گفت که قرن‌هاست که وجود داشته‌اند. آنتی بیوتیک های اصلی، مانند بسیاری از آنتی بیوتیک‌های امروزی، از منابع طبیعی مانند عسل مشتق می‌شوند.

گاهی اوقات، خواص این منابع طبیعی فراتر از غذا است و می‌تواند به بهداشت شخصی شما کمک کند. به عنوان مثال عصاره زغال اخته حاوی ترکیبات آنتی باکتریال و آنتی اکسیدانی است. از این عصاره به عنوان یک درمان خانگی برای عفونت‌های دستگاه ادراری (UTIs) استفاده می‌شود.

گیاهان نیز می‌توانند حاوی آنتی بیوتیک باشند. بر اساس یک مطالعه بر روی یک نمونه کوچک از ۵۸ گیاه چینی ، ۲۳ گیاه دارای خواص ضد باکتریایی و ۱۵ گیاه دارای خواص ضد قارچی بودند. همچنین  مطالعات و تحقیبقات نشادن داده که یک درمان گیاهی به اندازه یک آنتی بیوتیک شیمیایی در درمان اختلال رشد بیش از حد باکتریایی روده کوچک موثر است.

بیشتر بخوانید: تاثیر عسل در تسکین و بهبود علائم آنفولانزا

عسل؛ یک آنتی بیوتیک طبیعی قدیمی

عسل؛ یک آنتی بیوتیک طبیعی قدیمی

عسل یکی از قدیمی‌ترین آنتی بیوتیک های شناخته شده از دوران باستان است. مصریان اغلب از عسل به عنوان آنتی بیوتیک طبیعی و محافظ پوست استفاده می‌کردند.

عسل حاوی پراکسید هیدروژن است. پراکسید هیدروژن هم دارای برخی از خواص ضد باکتریایی است. عسل طبیعی همچنین دارای محتوای قند بالایی است که می‌تواند به توقف رشد باکتری‌های خاص کمک کند.علاوه بر این، عسل سطح pH پایینی دارد. این سطح pH پایین، رطوبت را از باکتری‌ها دور می‌کند و باعث کم آبی و مرگ باکتری‌ها می شود.

برای استفاده از عسل به عنوان آنتی بیوتیک، آن را مستقیماً روی زخم یا ناحیه عفونی بمالید. عسل می‌تواند به از بین بردن باکتری‌ها به روند بهبودی کمک کند. بهتر است برای استفاده از عسل بر روی زخم، در صورت امکان، عسل مانوکا خام را انتخاب کنید. شما همچنین می‌توانید از عسل برای درمان عفونت‌های داخلی استفاده کنید. کافی است تا یک قاشق غذاخوری کامل از عسل را قورت دهید یا آن را در یک فنجان چای گیاهی گرم، هم بزنید و میل کنید تا یک درمان آرام بخش داشته باشید. عسل به طور کلی برای استفاده روی پوست یا بدن بی خطر است. اگرچه هرگز نباید به نوزاد زیر ۱ سال عسل داده شود.

 

عصاره سیر با خواص آنتی بیوتیک

عصاره سیر با خواص آنتی بیوتیک  

مدت‌ها تصور می‌شد که سیر دارای خواص ضد میکروبی است. یک مطالعه در سال ۲۰۱۱ نشان داد که کنسانتره سیر در برابر باکتری‌ها موثر است. شما می‌توانید کنسانتره یا عصاره سیر را در فروشگاه مواد غذایی بهداشتی به سادگی خریداری کنید. همچنین ممکن است بتوانید خودتان را با خیساندن چند حبه سیر در روغن زیتون یک ترکیب شگفت‌انگیز درست کنید. ترکیب عصاره سیر با عسل طبیعی نیز در طب سنتی یک آنتی بیوتیک قوی است که برای درمان بسیاری از بیماری‌های عفونی توصیه می‌شود.

سیر به طور کلی برای بدن بی خطر است. اما مصرف دوزهای زیاد آن ممکن است باعث خونریزی داخلی شود. حداکثر میزانی معادل دو میخک در روز معادل یک دوز قابل قبول در نظر گرفته می‌شود. همچنین شما می‌توانید کنسانتره سیر را مستقیما روی زخم یا لک بمالید.اگر از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنید، قبل از استفاده از سیر به عنوان آنتی بیوتیک با پزشک خود مشورت کنید. دوزهای زیاد سیر می‌تواند اثرات این دارو را تقویت کند.

 

دمنوش پونه کوهی با عسل؛ ترکیبی با خاصیت آنتی بیوتیک قوی

کارواکرول یک عنصر موجود در پونه کوهی است. این ماده خواص درمانی مهمی دارد که در صورت استنشاق، در بهبودی بدن تاثیرگذار است. کارواکرول موجود در روغن پونه کوهی هم به بهبود زخم معده و کاهش التهاب کمک می‌کند. برای درمان عفونت‌های قارچی روی پوست، به ازای هر قاشق چای‌خوری روغن حامل مانند روغن زیتون یا نارگیل، یک قطره اسانس پونه کوهی اضافه کنید و مخلوط را روی ناحیه آسیب دیده بمالید. همچنین می توانید روغن پونه کوهی را در هوا پخش کنید تا با این کار باعث به عفونت‌های سینوسی کمک کنید.

یکی از دمنوش‌های شگفت انگیزی که معمولا زمان سرماخوردگی مصرف آن توصیه می‌شود، دمنوش پونه کوهی و عسل است. این ترکیب حاوی آنتی بیوتیک بوده و تاثیر زیادی در کاهش علائم بیماری دارد. همچنین شما می‌توانید باکتری‌ها را در خانه با یک ماده تمیزکننده خانگی که از مواد زیر ساخته شده است از بین ببرید:

این ترکیب یک پاک کننده‌ و ضدعفونی‌کننده قوی و خوش بو است. معمولا برای کسانی که بیماری آسم دارند، استفاده از این نوع پاک کننده‌های طبیعی به جای مواد شیمیایی تند توصیه می‌شود.

بیشتر بخوانید: بهترین دمنوش ها برای ترکیب با عسل طبیعی

دمنوش آویشن و روغن آویشن با خواص آنتی بیوتیک

دمنوش آویشن و روغن آویشن با خواص آنتی بیوتیک

در بسیاری از پاک کننده‌های خانگی کاملا طبیعی از اسانس آویشن استفاده می‌کنند. این ماده به ویژه در برابر باکتری‌های مقاوم به آنتی بیوتیک بسیار قوی و موثر عمل می‌کند. در مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۱، محققان اثربخشی اسانس اسطوخودوس و آویشن را آزمایش کردند. هر دو روغن در استخری از بیش از ۱۲۰ سویه باکتری مورد آزمایش قرار گرفتند. محققان دریافتند اسانس آویشن نسبت به اسانس اسطوخودوس در از بین بردن باکتری‌ها موثرتر است.

اسانس آویشن فقط برای استفاده خارجی است. روغن آویشن را نباید به صورت خوراکی مصرف کنید. قبل از استفاده در ناحیه آسیب دیده، حتما اسانس را با مقادیر مساوی روغن حامل رقیق کنید. روغن های حامل رایج عبارتند از روغن نارگیل و زیتون. توجه داشته باشید که استفاده از اسانس رقیق نشده روی پوست ممکن است باعث التهاب و تحریک شود. همچنین افراد مبتلا به فشار خون بالا یا مشکلات پرکاری تیروئید نباید از اسانس آویشن استفاده کنند. اما ترکیب خوراکی دمنوش آویشن و عسل را از یاد نبرید. این دمنوش خانگی سرشار از خواص آنتی بیوتیکی است.

منبع: healthline

دیدگاهتان را بنویسید