بیزی بی | عسل شبدر به دلیل طعم شیرین و ملایمش محبوبیت زیادی دارد. این نوع عسل بر خلاف سایر شیرین کننده‌های رایج سرشار از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی است که برای سلامتی مفید است. در این مقاله از بیزی بی به معرفی عسل شبدر، خواص و فواید آن پرداخته‌ایم.

 

عسل شبدر چیست؟

عسل شبدر چیست؟

عسل شبدر یک شربت غلیظ و شیرین است که توسط زنبورهای عسل از شهد گیاهان شبدر تولید می‌شود. طعم ملایم و رنگ روشنش آن را به یک انتخاب محبوب در بین علاقه‌مندان به عسل تبدیل کرده است. گیاهان شبدر بسیار رایج، مقاوم در برابر آب و هوا و منبع شهد ترجیحی برای زنبورهای عسل هستند. به همین دلیل است که عسل شبدر به طور گسترده در دسترس است. عسل شبدر نسبت به قند طعم پیچیده تری دارد و بسیاری از مردم از آن برای شیرین کردن چای، قهوه و انواع دسرها استفاده می‌کنند.

عسل شبدر همچنین معمولاً در داروهای سرماخوردگی و سرفه و درمان‌های خانگی استفاده می‌شود. زیرا خواص منحصر به فرد آن برای تقویت سلامتی، از جمله خواص ضد باکتریایی و اثر تسکین‌دهنده آن بر گلودرد را نمی‌توان نادیده گرفت.

 

ارزش غذایی عسل شبدر

عسل شبدر علاوه بر قند شامل دیگر مواد مغذی نیز هست که در زیر به آن اشاره کرده‌ایم. یک قاشق غذاخوری (۲۱ گرم) عسل شبدر حاوی:

این نوع عسل بیشتر کربوهیدرات به شکل قندهای طبیعی است. با این حال، مقادیر کمی از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف از جمله منیزیم، پتاسیم، آهن و روی را نیز در بر می‌گیرد. علاوه بر این، سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی است که می تواند برای سلامتی مفید باشد.

 

خواص و فواید عسل شبدر

خواص و فواید عسل شبدر

عسل شبدر خواص و فواید زیادی برای سلامتی دارد. این نوع عسل علاوه بر خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریایی، سرشار از آنتی اکسیدان است.

 

خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی عسل شبدر

شبدر و سایر انواع عسل دارای اثرات ضد ویروسی و ضد باکتریایی هستند. در مطالعه‌ای که ظرفیت ضد باکتریایی ۱۶ نوع مختلف عسل را مقایسه کرد، گونه شبدر قوی‌ترین اثر ضد باکتریایی را در برابر سلول‌های مضر استافیلوکوک اورئوس – معادل دوز ۲.۲ میلی گرم آنتی بیوتیک کانامایسین- داشت. علاوه بر این، این نوع عسل یک پانسمان ضد باکتری موثر برای زخم‌ها، مانند سوختگی و خراش است، زیرا باکتری‌ها نمی‌توانند در برابر عسل مقاومت کنند.

در یک مطالعه ۳ ماهه که در آن از عسل شبدر به عنوان پانسمان برای ۳۰ زخم مختلف پای دیابتی استفاده شد، ۴۳ درصد زخم‌ها به طور کامل بهبود یافتند و ۴۳ درصد دیگر به طور قابل توجهی از نظر اندازه و تعداد باکتری‌ها کاهش یافتند.

عسل شبدر ممکن است یک ضد ویروس قوی نیز باشد. یک مطالعه در لوله آزمایش نشان داده که استفاده از محلول ۵ درصد عسل شبدر بر روی سلول‌های پوستی آلوده به ویروس آبله مرغان به طور قابل توجهی میزان بقای ویروس را کاهش می‌دهد. همچنین به خاطر داشته باشید که عسل تازه و خام ممکن است دارای خواص ضد باکتریایی قوی‌تری نسبت به انواعی باشد که پاستوریزه شده یا برای مدت طولانی ذخیره شده‌اند.

 

عسل شبدر، سرشار از آنتی اکسیدان

عسل شبدر مملو از آنتی اکسیدان‌هایی است که می‌توانند از آسیب سلولی ناشی از مولکول‌های ناپایدار به نام رادیکال‌های آزاد جلوگیری کنند. این موضوع ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌ها را کاهش دهد. در یک مطالعه بر روی موش، عصاره عسل شبدر آسیب کبدی ناشی از رادیکال‌های آزاد را که احتمالاً به دلیل ظرفیت آنتی‌اکسیدانی عصاره است، معکوس کرد.

عسل شبدر به ویژه سرشار از آنتی اکسیدان های فلاوانول ضد التهابی و اسید فنولیک است. فلاوانول‌ها ممکن است سلامت قلب و ریه ها را بهبود بخشند. در حالی که اسیدهای فنولیک سیستم عصبی مرکزی شما را تقویت می‌کنند.

 

عسل شبدر  با مضرات کمتری نسبت به قند

اگرچه بیشتر عسل شبدر قند است، اما دارای چندین مزیت منحصر به فرد است که آن را به انتخاب بهتری نسبت به قند یا سایر شیرین کننده‌ها، مانند شربت ذرت با فروکتوز بالا (HFCS) تبدیل کرده است. برخی از مطالعات نشان می‌دهد که عسل ممکن است برای سلامت قلب و کنترل وزن بهتر از قند باشد.

در یک مطالعه ۶ هفته‌ای بر روی ۶۰ نفر که روزانه ۷۰ گرم عسل یا قند مصرف می‌کردند، افراد گروه عسل کلسترول تام، کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید و همچنین سطوح کلسترول خوب (HDL) بالاتری داشتند. علاوه بر این، یک مطالعه روی ۸۰ کودک نشان داد که یک دوز عسل باعث واکنش قند خون کمتری نسبت به دوز مساوی قند می‌شود.

با این حال، اگرچه عسل سالم‌تر از قند است، اما همچنان یک قند افزوده محسوب می‌شود و مصرف آن باید محدود شود. رژیم های غذایی سرشار از قندهای افزوده – صرف نظر از نوع آن‌ها – با چاقی و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و برخی سرطان ها مرتبط است. برای سلامتی مطلوب، کمتر از ۵ درصد از کالری روزانه شما باید از قندهای اضافه شده باشد.

بیشتر بخوانید: بهترین زمان خوردن عسل و فواید آن

مقایسه عسل شبدر با سایر انواع عسل‌ها

مقایسه عسل شبدر با سایر انواع عسل‌ها

محتوای مواد مغذی، طعم و رنگ عسل به نوع شهد آن و همچنین زمان پردازش و نگهداری بستگی دارد. در کنار عسل شبدر، انواع دیگری با رنگ روشن و با طعم ملایم شامل عسل یونجه، شکوفه پرتقال و عسل گل وحشی وجود دارند.  این گونه ها از نظر محتوای آنتی اکسیدانی مشابه هستند.

با این حال، عسل گندم سیاه و مانوکا، که اغلب استفاده دارویی دارند، رنگ تیره‌تر و طعم غنی‌تری دارند، که می‌تواند به دلیل محتوای مواد معدنی و آنتی‌اکسیدانی بالاتر آن‌ها باشد. عسل مانوکا که از گیاهی بومی نیوزلند تهیه شده است، به دلیل پتانسیل دارویی قدرتمندش نیز ارزشمند است. این نوع عسل اگرچه آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به عسل شبدر دارد، اما یک مطالعه نشان داد که محلول‌های ۵ درصد هر دو مانوکا و عسل شبدر به‌ترتیب در جلوگیری از انتشار ویروس آبله مرغان مؤثر هستند.

با این وجود، اگر از عسل برای اهداف دارویی استفاده می‌کنید، ممکن است بخواهید نوع تیره تری مانند گندم سیاه یا مانوکا را انتخاب کنید. در عین حال عسل خام پاستوریزه نشده و فیلتر نشده از هر نوع، انتخابی سالم برای بسیاری از افراد است. زیرا از نظر ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها نسبت به انواع پاستوریزه غنی‌تر است.

همچنین حاوی گرده است که ممکن است فوایدی مانند تحریک سیستم ایمنی بدن، کاهش التهاب و محافظت از کبد در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد داشته باشد. توجه داشته باشید که اگر سیستم ایمنی شما ضعیف است، نباید عسل خام بخورید. علاوه بر این، محصولات عسل نباید به کودکان زیر یک سال به دلیل خطر ابتلا به بیماری جدی داده شود.

شما می‌توانید انواع مختلف عسل را از فروشگاه آنلاین بیزی بی تهیه کنید

سخن پایانی

عسل شبدر یک نوع عسل محبوب، با رنگ روشن و با طعم ملایم است که ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌های مختلفی دارد. این نوع عسل ممکن است اثرات ضد ویروسی، ضد باکتریایی و ضد التهابی قوی داشته باشد. عسل شبدر اگرچه کمی سالم‌تر از قند است، اما باید در حد اعتدال استفاده شود.

منبع: healthline

دیدگاهتان را بنویسید